Mogelijkheden

Concerten / recitals
Een programma waarin gitaar- en luitmuziek vanaf ong. 1540 tot en met de muziek van deze eeuw een plaats krijgt. Oude muziek op Renaissance- en Barokluit, Klassiek-, romantisch- en modern repertoire op klassiek gitaar. Dit alles voorzien van een toelichting brengt de luisteraar in contact met de intrigerende wereld van de luit- en gitaarliteratuur door de eeuwen heen.

Sfeermuziek
Gitaarspel, waarin het bekende klassieke- en romantische repertoire wordt afgewisseld met lichte Jazz-standards. Eventueel uit te breiden met authentiek repertoire op luit, of juist meer het exotische genre, zoals b.v. flamenco en bossa nova. Voor alle feestelijke gelegenheden, waar artistieke kwaliteit een vereiste is.

Intermezzi
Gitaar- of luitspel als muzikale invulling van een pauze tussen lezingen op een symposium of voor een moment van verstilling in een koorconcert, kerkdienst of herdenkingsbijeenkomst.

Muzikale omlijsting
Ook is het mogelijk gitaar- en luit literatuur, alsmede improvisaties te integreren in een totaal programma waarin gesproken woord en begeleidende muziek aaneengesmeed worden tot één integraal programma. Een ultieme mogelijkheid voor het realiseren van literaire voordrachten, theaterprogramma's of multi-media presentaties. (voorbeeld)

Print versie (pdf)